dinsdag 21 oktober 2008

Pablo Ziegler 'Buenos Aires Report' zeer succesvol



De in Nederland opgenomen registratie van het live concert van Pablo Ziegler (piano), Quique Sinesi (gitaar) en Walter Castro (bandoneon) in het Bimhuis Amsterdam, blijkt een groot succes. De van deze registratie uitgegeven CD, is de eerste CD van het relatief nieuwe platenlabel Saphrane. Voor Piazzolla-liefhebbers is Ziegler zeker geen onbekende. Tussen 1978 en 1989 maakte hij deel uit van Piazzolla's quintet en speelt hij een actieve rol in de 'tango nuevo'.
De CD is na de opname in 2006 een zegentocht begonnen. Na de Nederlandse release, is een jaar later de Argentijnse versie een feit! Door dit succes was de vraag naar deze CD in Amerika enorm groot. U raadt het al, de CD staat nu sinds kort ook in de VS in de bakken!
De fotosessie is gemaakt voorafgaand aan dit gedenkwaardige optreden. Bij de Nederlandse release is een fraai boekwerkje ingesloten met nog een aantal portretfoto's van deze legendarische muzikanten. De CD is bovendien genomineerd voor de ‘9th Annual Latin Award for Best Tango Album’!
Foto: De voor de CD-cover gebruikte foto, v.l.n.r. Walter Castro, Quique Sinesi en Pablo Ziegler. Copyright: HLP images